Seminar dr. Markusa Zöchmeistra: Ljubezen, seks in poželenje (ODPADE)

Za prvi dogodek novega šolskega leta smo zate v društvu na seminar povabili profesorja s SFU Dunaj, dr. Markusa Zöchmeistra. Seminar bo na temo ljubezni, seksa in poželenja.

Dr. Markus Zöchmeister je študiral psihologijo v Salzburgu in Celovcu. Deluje kot samostojni psihoanalitik na Dunaju in v Salzburgu ter kot predavatelj na dunajski univerzi Sigmunda Freuda. Je član organizacije New Lacan’s Field Austria in avstrijskih delovnih skupin za psihoanalizo. 
Večina njegovega psihoanalitičnega in psihosocialnega dela je obravnavanje nasilja, travm, migracij in psihološkega trpljenja.

O seminarju:
Začeli bomo z branjem Freudovega “Über die allgemeinste Erniedrigung des Liebeslebens (1912)” (O splošni težnji k razvrednotenju na področju ljubezni) in od tam nadaljevali seminar z branjem poglavij iz Lacanovega seminarja VIII: Prenos in Millerjevega besedila “Šest paradigem užitka” (Psihoanalitični zvezki, 34, 2019).

Seminar bo potekal v angleščini.

Zaželena literatura:
Plato: Symposion
Freud: On the universal tendency to debasement in the sphere of love
Lacan: Seminar VIII (chapter VII-X)
Miller: Six Paradigms of Jouissance (Psychoanalytical Notebooks, 34, 2019)

Kje:
SFU Ljubljana
Trubarjeva 65, Ljubljana

Kdaj:

v petek, 25.9.2020 od 16.00 do 20.00 in
v soboto, 26.9.2020 od 8.00 do 15.00

Vstop prost, prosimo pa, da se zaradi omejitve števila mest na dogodek prijavite na povezavi: https://forms.gle/Mt8DmztVtGJPmx43A

Organizacija dogodka: Diana Ploj Zec za društvo študentov psihoterapije Slovenije, v sodelovanju s SFU Ljubljana.